Als je de ScubaDoe-duikopleiding volgt kun je een groot aantal leuke en interessante specialisaties volgen. Doe bijvoorbeeld de specialisaties boot duiken, diep duiken, archeologie, nacht duiken of onderwateroriëntatie. Veel van de lessen doe je in het zwembad maar je kunt natuurlijk ook met je vereniging of duikschool ergens naar toe. Denk maar eens aan de specialisatie Getijden, waarbij je bijvoorbeeld een bezoekje kan brengen aan de Oosterscheldekering in Zeeland.

Hieronder zijn allerlei leuke uitstapjes te vinden waar je naartoe kan. Weet je zelf ook een leuke trip, en staat deze nog niet hieronder, geef het dan door aan info@onderwatersport.org

Veel plezier!
Naturagart Onderwaterpark

Net over de grens bij Enschede bevindt zich in Duitsland een enorm natuurpark. Voor duikers is hier speciaal een onderwaterpark aangelegd met een maximale diepte van 6 meter, dus perfect voor kinderen die mogen duiken. Je vindt hier grotten, rotsen, tempels, vissen, planten en nog veel meer.

Duiken kan van mei tot oktober. Toegang tot het park zelf kost €1,- p.p. Voor het maken van een duik betaal je €20,-.

Voor uitgebreide informatie kun je op de website kijken.

Website Naturagart Wasserpark
 
 
s

Beleef de magie van dolfijnen tijdens een spetterende dag uit!

 

Organiseer als jeugdvereniging een spetterende dag uit naar het Dolfinarium en ontdek dat dromen werkelijkheid kunnen worden! Onze dolfijnen zorgen voor een onvergetelijke herinnering tijdens de nieuwe show: ‘De Droomwens'. Gedurende de dag kun je je vermaken met maar liefst 10 verschillende shows en/of voorstellingen. Sta oog in oog met de meest bijzondere dieren voor slechts €14,75 p.p.!

Daarnaast is het voor jeugdgroepen mogelijk om een kijkje achter de schermen te nemen. Bezoek plekken waar je normaal niet mag komen, kom nog meer te weten over alle bewoners van het Dolfinarium en stel alle vragen die je hebt! De prijs van het programma is €190,00 per groep tot maximaal 25 personen, elke extra persoon tot 40 personen €4,00 p.p. Let op: in de rondleiding worden geen dieren aangeraakt en/of gevoerd. Een dagje uit kan uiteraard compleet worden gemaakt met een heerlijke lunch of een ijsje. Kijk voor meer informatie ook op www.dolfinarium.nl.

Indien je met minimaal 15 jongeren het park bezoekt, kom je in aanmerking voor het groepstarief van €14,75 p.p. (1 begeleider per 5 betalende jongeren, extra begeleiders €18,50 p.p.). Om gebruik te maken van de groepsprijzen dien je uiterlijk 3 werkdagen voor je bezoek te reserveren o.v.v. Scubadoe.

Mocht je nog vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op. De afdeling reserveringen is bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 09.00 uur tot 17.00 uur op telefoonnummer 0341 - 467 460 of per directe e-mail: reserveringen@dolfinarium.nl.

We zijn geopend in de voorjaarsvakantie van 19 februari t/m 27 februari, alle vrijdagen en weekenddagen in maart en van 1 april t/m 30 oktober 2011.

 
 
d

Gek op water en zin in een spetterende activiteit? Kom dan eens naar Dutch Water Dreams in Zoetermeer!

Activiteiten
Het Bodyboarden en Flowboarden vindt plaats op onze FlowRiders. Dit is een kunstmatige golf waarbij met 50 kilometer per uur water doorheen wordt gepompt!

Bodyboarden is vanaf 6 jaar en is meer dan op je buik door het water spetteren. Het is een kwestie van balans, techniek en... plezier! Behalve een normale ‘ride' maken waarvan je hoopt dat die zo lang mogelijk duurt, kun je allerlei trucjes doen met het board.

Flowboarden is een volstrekt nieuwe, in Californië ontwikkelde boardsport. Het houdt volgens de kenners het midden tussen surfen, snowboarden en skateboarden. Bij het Flowboarden sta je op het board en is toegankelijk voor deelnemers vanaf 8 jaar.

Ben je 12 jaar of ouder? Dan mag je ook komen Raften, Hydrospeeden of Tuben! Kijk op onze website voor meer informatie.

Tarieven
Op zaterdag- en zondagochtend geldt de ‘Off Peak' actie. Van 09.30-10.30 uur en van 10.30-11.30 kan iedereen een uur komen Bodyboarden voor maar € 12,50 p.p. (i.p.v. € 32,00) of een uur Flowboarden voor maar € 17,50 p.p. Aan deze actie zit geen minimumaantal vast.

Buiten deze uren gelden de speciale verenigingstarieven: 1 uur Bodyboarden kost dan € 22,50 p.p. en 1 uur Flowboarden kost € 27,50 p.p. Deze tarieven gelden voor groepen van minimaal 10 personen.

Voor meer informatie of een reservering kunt u contact opnemen met Marloes Meester via mmeester@dutchwaterdreams.com of 079-3302528. www.dutchwaterdreams.com

 
 
artis

Achter de schermen van het Artis Aquarium
Artis biedt de mogelijkheid om een rondleiding langs allerlei waterdieren en het Aquarium aan te vragen. Een vrijwilliger leidt bezoekers rond en geeft uitleg over de soorten die worden gehouden en de problemen die daarbij horen. De bezoekers worden met zo'n rondleiding langs verschillende waterdieren zoals zeeleeuwen, pinguïns en otters mee genomen en krijgen een kijkje achter de schermen van het Artis Aquarium. De rondleiding duurt ongeveer anderhalf uur.

De Aquariumexcursie wordt uitsluitend gehouden na reservering via het online boekingsformulier. De reservering moet minimaal vier weken van tevoren worden aangevraagd. Er kan een rondleiding worden aangevraagd voor groepen vanaf acht personen tot maximaal tien personen met minimaal twee begeleiders per groepje. Aan de rondleidingen zijn geen kosten verbonden. Je betaalt alleen de entreekosten van Artis.

Kosten van de entree zijn € 18,50 p.p. (10 t/m 64 jr) en € 15,50 (3 t/m 9 jr). Groepen van 20 tot 200 personen krijgen € 1,50 p.p. korting.

Artis - 020-5233400 - www.artis.nl

 
 
f

Exclusieve rondleiding achter de schermen van het Oceanium in Blijdorp
In samenwerking met het Oceanium in Blijdorp in Rotterdam heeft de NOB een exclusieve rondleiding achter de schermen van het Oceanium georganiseerd. De rondleidingen starten om 14.00 uur. De maximale groepsgrootte is 25 personen.

Naast de entree van €18,50 (zonder groepskorting, vanaf 20 personen groepskorting) voor het dierenpark wordt bij de kassa €2 extra gevraagd voor de rondleiding. Dit bedrag komt ten goede aan een onderwater-natuurbeschermingsproject.

De Oceanium-rondleidingen starten bij het Trefpunt Bass Rock (bij de ingang van het Oceanium). Inschrijven kan via de speciale link op de homepage van de NOB-website: www.onderwatersport.org

 
 
h

Vier bijzondere musea in één!
Een bezoek brengen aan een druipsteengrot én een hunnebed. Je verwonderen over de variëteit aan vormen en kleuren van schelpen. Het herbeleven van de maritieme historie van Delfzijl. Het is allemaal mogelijk in het Muzeeaquarium Delfzijl.

Voor groepen kinderen (t/m 12 jr en minimaal 10 personen) zijn de kosten € 2,25 p.p. Op afspraak is het mogelijk een rondleiding te laten verzorgen.

Muzeeaquarium Delfzijl - 0596-632277 - www.muzeeaquarium.nl

 
 
v

Aquatopia, de unieke onderwaterwereld!
Aquatopia is veel meer dan een aquarium. Je ontdekt er meer dan 10.000 vissen en reptielen in hun natuurlijke leefomgeving. Beleef hoe haaien hun prooi verslinden Aai een slang. Vaar mee in een duikboot en laat je betoveren door de meest kleurrijke koraalriffen.

 

ScubaDoe-clubs kunnen Aquatopia in België voordelig bezoeken. Kinderen betalen € 6,50 per kind (i.p.v. € 9,50 - 3-12 jr). Minimaal 15 kinderen. Vooraf reserveren is vereist.

Aquatopia Antwerpen - 003232031381 - www.aquatopia.be

 
 
v

Oog in oog met een echte haai
In Het Arsenaal Vlissingen hebben ze o.a. een indrukwekkende onderwaterwereld, met een uitgebreide collectie Noordzeevissen. Je kunt er zelfs haaien en roggen aaien. Er is een tropische zaal met vier grote aquaria met daarin ontelbare felgekleurde tropische vissen. Door een bioloog worden er rondleidingen en voederdemonstraties gegeven.

Voor ScubaDoe-groepen vanaf 20 personen heeft Het Arsenaal een aanbieding: de prijs per persoon is € 10,20 voor volwassenen en € 8,50 voor kinderen (normaal € 12,00/€ 10,00). Deze aanbieding is het hele jaar door geldig en dient vooraf gereserveerd te worden.

Het Arsenaal Vlissingen - 0118-415400 - http://www.arsenaal.com

 
 
f

Een avontuurlijke tocht door ‘de Ocean', bijna als een echte diepzeeduiker
Onder leiding van een enthousiaste en deskundige gids van het IVN kun je bij Burgers' Zoo met je vereniging een speciale rondleiding door ‘de Ocean' maken. Burgers' Ocean laat zowel het rijke dierenleven langs de kust en op het rif zien alsook de verrassingen van de open oceaan en grote diepten. De bezoeker maakt een duik in Zuid-Oost Azië en krijgt een aantal uiteenlopende leefgebieden te zien.

De gidsen zijn afkomstig van de IVN Vereniging voor natuur- en milieueducatie en zijn in Burgers' Zoo speciaal opgeleid. De groep gidsen bestaat uit een beperkt aantal vrijwilligers waardoor niet iedere aanvraag gehonoreerd kan worden. Het is daarom raadzaam om minimaal zes weken van tevoren een verzoek in te dienen.

De rondleidingen kunnen geboekt worden via de website van Burgers' Zoo

De kosten van de rondleiding zijn € 1,- per persoon met een minimum bijdrage van € 12,50 (groepen kleiner dan 13 personen). Een groep moet minimaal uit 10 personen bestaan. Daarbij komen de entreekosten van Burgers'Zoo. De beste (rustige) momenten voor een rondleiding zijn op doordeweekse dagen met een starttijd tussen 9.00 en 10.30 uur of vanaf 15.00 uur. In de wintermaanden is het vaak minder druk en kan er ook midden op de dag een rondleiding gepland worden.

Burgers' Zoo - 026-3649207* - www.burgerszoo.nl
* alleen op maandag, woensdag en vrijdag in principe van 8.30 uur tot 10.00 uur te bereiken

 
 
s

SEA LIFE Scheveningen
Een duik nemen zonder nat te worden? Kom oog in oog met haaien, garnalen, zeepaardjes en allerlei andere dieren.

Bij SEA LIFE Scheveningen maak je een reis onder de zeespiegel. Mooie aquaria, een voelpoel en een onderwatertunnel geven je een kijkje in de prachtige onderwaterwereld.
NOB-verenigingen en -duikscholen kunnen voor hun jeugdleden (minimaal 15 personen) een keuze maken uit een presentatie over tropische wateren en koralen óf een les over haaien. Ook is er een leuke speurtocht met vragen over het onderwaterleven.

Kosten € 14,50 voor volwassenen en € 9.50 voor kinderen (3 t/m 11 jaar). Vanaf 15 personen is de prijs € 10 voor volwassen en € 7,- voor kinderen. SEA LIFE is dagelijks geopend vanaf 10.00 uur tot 19.00 uur en in de maanden juli & augustus tot 20.00 uur. De kassa sluit een uur eerder.

SEA LIFE Scheveningen - 070-3542100 - http://www.sealifeeurope.com

 
 
d

Spannende waterbeestjes in Drents-Friese Wold
Staatsbosbeheer organiseert voor kinderen tussen de 7 en 12 jaar een ontdekkingstocht naar wat er allemaal onder water leeft. Het ven bij bezoekerscentrum Drents-Friese Wold in Appelscha zit vol met spannende waterbeestjes. Met een schepnet en een zoekkaart ontdek je het onderwaterleven in deze zoetwaterplas.

NOB-jeugdclubs kunnen deelnemen aan deze ontdekkingstocht in Friesland. De tocht duurt ongeveer twee uur en de kosten zijn € 10,00 per groep (maximaal 25 personen). De vereniging moet zelf voor begeleiding zorgen. Het bezoekerscentrum zorgt voor het materiaal: schepnetten, teiltjes, loeppotten en zoekkaarten). Het late voorjaar is de beste tijd voor deze tocht omdat dan de meeste waterdiertjes te vinden zijn.

Aanmelden via 0516-464020 of drentsfriesewold@staatsbosbeheer.nl
Startpunt van de tocht is het bezoekerscentrum Drents-Friese Wold.
www.staatsbosbeheer.nl

 
 
1

Schatzoekexpeditie op Neeltje Jans
Zelf kijken en allerlei dingen ontdekken in het water van de Oosterschelde.

Nationaal Park Oosterschelde organiseert voor kinderen een schatzoekexpeditie op Neeltje Jans. De expeditie is een zoektocht naar wat er allemaal bloeit en leeft in en om de Oosterschelde. Onder leiding van ervaren gidsen worden de getijdenpoelen bezocht en tuur je plat op je buik liggend naar leven onder water. Daar is genoeg te zien want de Oosterschelde zit vol met schatten.

Het grootste nationale park in Nederland daagt je uit voor een ontdekkingsreis op en onder water. Er is namelijk meer te doen dan alleen schatzoeken. Wat dacht je van jutten langs de vloedlijn, struinen tussen de rotskusten of een kor door het water trekken op zoek naar waterbeestjes.

Jeugdleden van NOB-verenigingen en -duikscholen kunnen deze bijzondere expedities boeken.

Rond de hele Oosterschelde zijn verschillende bijzondere plekken te vinden waar je samen met een natuurgids op onderzoek kan gaan. Neem voor de mogelijkheden contact op met Nationaal Park Oosterschelde, 0113-211675 - www.np-oosterschelde.nl

In overleg met het Nationaal Park Oosterschelde wordt een datum gekozen. Minimaal 15 personen en maximaal 40 personen. De kosten zijn € 25,00 per gids + reiskosten. Bij jeugdactiviteiten worden altijd minimaal twee gidsen ingezet.

 
 
j

Deltapark Neeltje Jans
Geconfronteerd worden met de Watersnoodramp van 1953. Alles leren over de Deltawerken, de Stormvloedkering en de flora en fauna in het Deltagebied. De nieuwe expositie over duiken bekijken. Maar vooral heel veel plezier! Spelen in de spetterende waterspeelplaats, kennis maken met echte zeehonden en wat dacht je van de spectaculaire waterglijbaan?

Speciaal voor jeugdleden van NOB-verenigingen en -duikscholen verzorgt Neeltje Jans bovendien een exclusieve rondleiding en een kijkje achter de schermen van de aquaria in het gloednieuwe aquariumgebouw Aquapolis en mag je mee helpen met het voeren van de vissen, haaien en roggen. En bij een dagje uit hoort natuurlijk een lekker frietje met mayonaise, een kroket of een frikadel en een beker limonade (0.2 ltr).

Dit ScubaDoe-arrangement dient vooraf te worden geboekt en geldt op basis van beschikbaarheid. Uitsluitend geldig voor groepen jeugdleden van de NOB op vertoon van de NOB-sportpas. Minimaal 8 personen, maximaal 20 personen (i.v.m. programma Aquapolis). De prijs bedraagt € 14,50 p.p. (zomerseizoen 2008).

Deltapark Neeltje Jans - 0111-655663 - http://www.neeltjejans.nl/


   
© 2010, Nederlandse Onderwatersport Bond
 Inloggen