Op een leuke manier nieuwe jeugdleden werven en tegelijkertijd de vereniging promoten? Denk dan eens aan ScubaDoe@School!

ScubaDoe@School is een project dat oorspronkelijk ontstaan is uit een samenwerking met sportservice.net. Op lokaal niveau worden geïnteresseerde duikverenigingen aan scholen gekoppeld, om vervolgens gedurende een aantal weken een 'introductie duiken' te verzorgen. Dit gebeurde onder andere bij OWSV Dronten, waar enkele jongeren 6 weken lang aan de duiksport konden ruiken. En ook in Rotterdam, waar OWSV de Grot zelfs een subsidie wist binnen te halen voor nieuwe jeugdsets.Inmiddels is de samenwerking met sportservice.net beeïndigd, maar vindt de NOB het initiatief waardevol genoeg om structureel in het aanbod op te nemen. Verenigingen die interesse hebben in dit project kunnen contact opnemen met het bondsbureau.

Ook geïnteresseerde scholen, die hun leerlingen een unieke ervaring willen laten ervaren, kunnen contact opnemen met de NOB. Wij zullen dan op zoek gaan naar een geschikte vereniging. Zit je zelf nog op school en wil je een keer met je klasgenootjes gaan duiken, laat deze pagina dan aan je gymleraar zien!