Vinkeveense Plassen
Vlak bij Amsterdam ligt een grote plas water waar heel veel gedoken wordt; de Vinkeveense Plassen. Het water is meestal helder en er zijn tot 6 meter diepte genoeg vissen te zien.

Grevelingenmeer
In Zeeland ligt het Grevelingenmeer, het grootste zoutwatermeer van West-Europa. In het meer zie je allerlei vissen en planten zoals kreeften, zeesterren en anemonen.

Maarsseveense Plassen
Tussen Utrecht en Amsterdam liggen de Maarsseveense Plassen. Ook hier kun je heel goed duiken.

Bonaire
Een van de mooiste plekken om te snorkelen en te duiken in het Caribische gebied is Bonaire. Je kunt daar bijna overal heel makkelijk het water in en er zijn heel veel verschillende kleine visjes te zien.

Rode Zee
Je hoeft er niet zover voor met het vliegtuig. De Rode Zee is een van de mooiste plekken om te duiken. Meestal ga je met een boot de zee op. Op zoek naar mooie koraalriffen.

Middellandse Zee
Ook niet al te ver weg zijn Turkije, Spanje en Zuid-Frankrijk. Langs de Middellandse Zee zijn genoeg plekjes om veel vissen te zien.

Tip: vraag altijd bij een plaatselijke duikschool waar je wel en niet kunt snorkelen of duiken. Vaak gaat er iemand met je mee, die laat je dan alle mooie plekjes en vissen zien.